У Москві заарештовано «віце-прем'єра» окупаційної влади Криму.

Йому та двом іншим представникам кримської окупаційної адміністрації закидають хабарництво в особливо великих розмірах.

 

 

Басманний суд Москви в четвер, 18 жовтня, відправив під двомісячний арешт «заступника голови Ради міністрів» Криму Віталія Нахлупіна, тобто фактично другу особу в господарській структурі окупаційної влади півострова. Його звинувачують у корупції. З виступу адвоката Нахлупіна можна зробити висновок, що чиновника підозрюють в отриманні хабара розміром у п’ять мільйонів рублів.

 

Тим часом у справі Нахлупіна проходять ще двоє кримських чиновників – колишній «в. о. заступника міністра транспорту» окупаційного уряду Валентин Дукорський і колишній «заступник голови комітету конкурентної політики» Ярослав Сливка. Вони теж були заарештовані на два місяці. Усім трьом висунуто звинувачення у «хабарництві в особливо великих обсягах».

 

За даними джерел російського видання «Новая газета», кримінальне переслідування пов'язане з ситуацією навколо дорожніх тендерів. Нахлупін курирував шляхове будівництво, а також відповідав за реалізацію федеральної цільової програми з будівництва доріг.

 

«Він курирував федеральну цільову програму розвитку Криму, тобто саме через нього проходили ті мільярди, які Росія виділяє на Крим. Він разом із віце-прем'єром РФ Козаком і главою республіки Аксьоновим вирішував, куди скерувати ті чи інші суми і стежив за виконанням робіт», — розповів співрозмовник видання з кримської окупаційної адміністрації.

 

Нахлупін просив суд обрати йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту через важке захворювання дитини. Він заявляв, що не збирається нікуди ховатися, оскільки в Україні на нього заведено справу про державну зраду. Але суд в цьому йому відмовив.

19.10.2018