Німецькі спецслужби запобігли масштабному теракту.

Він був запланований на одному з музичних фестивалів у Німеччині.

 

 

Служби безпеки ФРН запобігли масштабному теракту в Німеччині, який готувало терористичне угруповання «Ісламська держава». Це стало результатом більш ніж річної операції, повідомило у четвер, 18 жовтня, видання Süddeutsche Zeitung.

 

Для здійснення терористичного акту до Німеччину мали прибути три групи зловмисників. Метою нападу міг стати один із музичних фестивалів. Федеральна прокуратура Німеччини підтвердила існування зазначених терористичних планів.

 

«Ми завчасно дізналися про планування терактів і вже в жовтні 2016 року могли відкрити кримінальну справу», – заявив генпрокурор Німеччини Петер Франк (Peter Frank). «Отримані відомості були конкретними і надійними», – запевнив він. При цьому Франк зазначив, що деяких з потенційних злочинців ще розшукують. Головну роль, за його словами, повинна була зіграти подружня пара з Німеччини, яка в 2015 році відвідала Сирію, де долучилася до «Ісламської держави».

 

Німкеня, котра прийняла іслам, намагалася знайти в Німеччини жінок, які були б готовими одружитися з потенційними терористами, що відкрило б останнім шлях до ФРН. Проте одна з жінок, з якими вона контактувала, працювала на Федеральне відомство з охорони конституції.

 

Оперативні дії німецьких спецслужб зруйнували плани потенційних терористів. А згадана подружня пара з Німеччини в жовтні 2017 року здалася курдській владі й відтоді перебуває в різних місцях позбавлення волі на півночі Сирії. Слідство також вважає, що до планування теракту причетний високопоставлений функціонер ІДІЛ, відомий під ім'ям Абу Муссаб аль-Альмані.

18.10.2018