Twitter опублікував дані щодо діяльності кремлівських тролів.

Згідно з ними, найактивніше вони писали після збиття MH17.

 

 

Адміністрація Twitter опублікувала величезну базу даних щодо облікових записів, які можуть бути пов'язані з втручанням у президентські вибори в США 2016 року. Як випливає з повідомлення в блозі Twitter, база даних охоплює 3841 обліковий запис, пов'язаний з російським «Агентством інтернет-досліджень», яке ще називають «фабрикою тролів». Ще 770 облікових записів, можливо, пов'язані з Іраном.

 

Через ці 4611 Twitter-профілів були написані понад 100 мільйонів твітів і завантажено більше двох мільйонів зображень, відеозаписів і онлайн-трансляцій. Найперша активність цих облікових записів датована ще 2009 роком.

 

«Ми взяли на себе зобов'язання перед Конґресом та громадськістю США регулярно надавати інформацію про наше розслідування іноземного втручання в політичні обговорення в Twitter. З того часу ми ділилися прикладами повідомлень, які розміщуються в Twitter "Агентством інтернет-досліджень", і надавали громадськості пряме повідомлення, якщо вони взаємодіяли з цими обліковими записами», – написано в блозі Twitter.

 

Представники компанії відзначили в своїй заяві, що Twitter пішов на цей крок із міркувань прозорості та відкритості, а також «бажання прояснити масштаб іноземного впливу в рамках інформаційних кампаній».

 

Як випливає з аналізу даних Twitter, максимальна активність облікових записів, на які звернула увагу адміністрація сервісу, припала на 2015 рік, а майже третина профілів створена в березні-червні 2014 року, після анексії Криму Росією. Особливу активність вони розвивали після збиття рейсу MH17. Тоді в цих облікових записах почали використовуватися гештеґи, які мали б натякнути, що відповідальність за аварію Boeing лежить на українській владі.

 

Окрім того, об’єктами спрямованої критики кремлівських тролів ставали, зокрема, ліберальні росіяни та українці, Барак Обама, демократи США, Гілларі Клінтон, американська політика вцілому, українські бійці «Правого сектору», президент України Петро Порошенко і російські політики-опозиціонери. Об'єкти вихваляння – російські терористи, які діють у Криму і на сході України, а також президент Росії Володимир Путін.

18.10.2018