Масове вбивство у керченському коледжі: нападник – російський шовініст.

 

Слідчий комітет Росії після першочергових слідчих дій на місці трагедії в Керченському політехнічному коледжі змінив кваліфікацію кримінальної справи з "теракту" на "вбивство". Також встановлено, що жертви загинули не через вибух, а внаслідок стрілянини.

 

Про це повідомляє російська служба "Інтерфакс" з покликом на офіційного представника Слєдкому Свєтлану Петренко.

 

Зі слів речниці, нападником виявився студент 4-го курсу коледжу Владіслав Росляков.

 

"Оперативно встановили особу юнака, що прийшов у коледж прямо перед подією, котрий, виходячи з відеозапису, тримав у руках рушницю", – сказала Петренко.

 

"Виходячи з картини злочину, слідство попередньо припускає, що цей юнак розстріляв людей, котрі перебували в коледжі, а потім скоїв самогубство", – повідомила представниця Слідчого комітету.

 

Згідно з уточненими даними, внаслідок нападу загинуло 17 осіб.

 

Заступник голови окупаційної адміністрації Іґорь Михайличенко повідомив аґенції tass.ru, що юнак, котрий зчинив стрілянину в коледжі, відкрив вогонь уже після вибуху. Перший поверх навчальної установи зазнав серйозних ушкоджень.

 

Утім, судячи з заяв офіційних осіб (а вони все ще протирічать одна одній), вибух не спричинив летальних наслідків. Принаймні, Свєтлана Петренко зі Слідчого комітету розповіла, що "початковий огляд тіл каже про те, що вони загинули через вогнепальні поранення".

 

Як випливає зі сторінки Рослякова у соціальних мережах, той був прибічником понурої естетики: ділився кривавими картинками, ілюстраціями на тему смерті, виявився прихильником політики Владіміра Путіна, підтримував акти російської державної аґресії.

 

 

 

17.10.2018