У Львові старовинну віллу продали помічнику Дубневичів.

 

Управління комунального майна Львівської міськради через систему ProZorro продало віллу на вул. Євгена Коновальця, 88, що є пам’яткою архітектури місцевого значення. Новим власником будівлі стало ТзОВ ВП «Будінвест», повідомили в управлінні.

 

«В електронному аукціоні взяли участь 13 учасників, внаслідок проведення торгів вартість об’єкта зросла вдвічі від стартової ціни другого етапу аукціону. Вартість одного квадратного метра при цьому становить майже 16 тисяч грн», – йдеться у повідомленні.

 

Попередній аукціон з продажу будинку №88 на вул. Коновальця мав відбутися 19 вересня. У листопаді минулого року віллу хотіли продати за 5,2 млн грн.

 

Одноповерховий цегляний будинок №88 на вул. Коновальця є пам’яткою архітектури місцевого значення, розташований в історичному ареалі Львова. Його звів для себе львівський будівничий Михайло Макович у 1904-1905 р. Вілла також відома своїми непропорційно великими маскаронами та іншими сецесійними оздобами.

 

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, засновники ТзОВ ВП «Будінвест» – Віктор Коць та Ігор Миколайчук, який є помічником народного депутата Ярослава Дубневича.

 

Також Віктор Коць та Ігор Миколайчук є власниками фірми «Архібуд», яка займається нерухомістю. Компанії «Архібуд» та «Будінвест» причетні до забудови на території ландшафтного парку «Знесіння» у Львові.

 

Основний вид діяльності ТзОВ ВП «Будінвест» вказаний як будівництво житлових і нежитлових будівель. Розмір статутного капіталу становить 18500 грн.

17.10.2018