Українська збірна перемогла чехів у Лізі націй UEFA – 1:0.

 

Збірна України з футболу перемогла чехів у матчі третього туру Ліги націй у Харкові – 1:0. Відтак, команда Андрія Шевченка із дев'ятьма пунктами ґарантувала собі першу позицію у групі 1 ліги B. Наступного сезону футбольна дружина підвищиться до ліги А, де змагатиметься з найсильнішими європейськими командами (чотири групи по трійці команд).

 

 

Вівторковий поєдинок розпочався із атак збірної України. "Синьо-жовті зі старту підтвердили свій статус фаворитів групи, намагаючись тримати гру під контролем", – прокоментував оглядач Федерації футболу України.

 

На 10-й хвилині був перший момент – Коноплянка віддав точний пас на голову Яремчуку, але Роман пробив повз ворота. За три хвилини комбінація за участю тих самих виконавців повторилася, і знову Яремчуку трішки забракло влучності.

 

Чехів влаштовувала лише перемога, тож вони, освоївшись на полі стадіону "Металіст", почали активно пресинґувати господарів та проводити гострі випади. П’ятову довелося рятувати свої ворота, коли Павелка пробивав після розіграшу кутового, а Янкто виходив сам на сам.

 

Українці провели чудову атаку на 33-й хвилині: Марлос вивів на завершальний удар Коноплянку, але на висоті був Павленка. Невдовзі пробивав Маліновський – м'яч пролетів за кілька сантиметрів від стійки. Утім, за дві хвилини до завершення першого тайму півзахисник збірної України таки забив гол, завдавши удару з-за меж штрафного майданчика. Нагадаємо, кілька днів тому Маліновський відзначився м'ячем і в товариській грі проти Італії.

 

Після перерви тривала загалом рівна гра з гольовими шансами в обох суперників. Матвієнко та Караваєв кілька разів чудово відкривалися на флангах, отримували паси на хід, але не могли вдало віддати партнерам під удар. Не простоював без роботи й П’ятов: Андрій відбив ще один потужний удар Павелки під поперечину та впевнено діяв на виходах.

 

Вкінці українці мали можливості для контратак, адже гості, котрі мусили будь-що відігратися, йшли у наступ усе більшими силами. Добрі нагоди змарнували Ярмоленко і Циганков.

 

 

"Перемоги не даються нам легко. Суперник виглядав добре, але ми перевершили його у швидкості та перемогли заслужено", – прокоментував після гри головний тренер команди Андрій Шевченко.

 

"Той напрям, який ми обрали, витримується. Змінюється у кращий бік якість гри. Є й результат. Але ми поки що лише на половині шляху", – зазначив він.

 

17.10.2018