На Яворівському полігоні – навчання бійців підрозділів тероборони.

 

Сьогодні, 16 жовтня, під час робочої поїздки на Львівщину Президент, Верховний головнокомандувач Збройних сил України Петро Порошенко взяв участь у заходах до Дня бійця територіальної оборони у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки. Про це інформує прес-служба глави держави.

 

Петро Порошенко подивився, в яких умовах відбувається підготовка підрозділів територіальної оборони, зокрема підрозділів забезпечення зв’язком. Глава держави також ознайомився з навчанням інженерно-саперного підрозділу. Йому продемонстрували навички бійців територіальної оборони у роботі зі саморобними вибуховими пристроями, мінній безпеці, розвідці місцевості та знищення інженерних боєприпасів.

 

Окремо глава держави ознайомився з психологічною підготовкою бійців: відпрацьовували такі питання, як порядок переміщення по полю бою в складних умовах, надання першої медичної допомоги в різних зонах небезпеки.

 

Із 2016 року в Сухопутних військах ЗСУ започатковано та впроваджено заходи підготовки військовозобов’язаних, приписаних до військових частин – підрозділів територіальної оборони на добровільній безоплатній основі під час проведення «Єдиного всеукраїнського стрілецького дня».

 

2017 року в межах проведення «Єдиного всеукраїнського стрілецького дня» підготовлено понад 78 тис. військовозобов’язаних.

 

Для популяризації питань територіальної оборони в Україні, залучення до її проведення патріотично налаштованого населення та спрямування громадських об’єднань в інтересах підготовки територіальної оборони держави щороку у першу суботу жовтня під керівництвом місцевих органів виконавчої влади проводять «День бійця територіальної оборони».

16.10.2018