Помер співзасновник Microsoft Пол Аллен.

Він 35 років боровся з раком.

 

 

Американський мільярдер Пол Аллен, котрий разом із Біллом Ґейтсом заснував Microsoft у 1975-му, помер у віці 65 років. У заяві родини підприємця і філантропа, яку цитує інформаційна аґенція Reuters, йдеться, що причиною смерті є ускладнення онкологічного захворювання.

 

Саме Аллен переконав свого шкільного друга Ґейтса полишити навчання в Гарварді й зосередитися натомість на створенні компанії, яка в майбутньому стане велетнем IT-індустрії. Причому назву Microsoft запропонував Аллен.

 

У 1983 році Аллен після сварки з Ґейтсом пішов із Microsoft, зберігши частину акцій компанії. Він до 2000-х залишався в раді директорів.

 

 У 1982 році, за рік до відходу з Microsoft, у Аллена було діагностовано лімфому Ходжкіна. Лікування пройшло успішно, й Аллен, котрий став мультимільярдером завдяки значному пакету акцій корпорації Microsoft, зайнявся інвестиційною діяльністю. Він заснував космічну транспортну компанію Stratolaunch, інститут дослідження штучного інтелекту, інститут біонауки, був власником професійних баскетбольної і футбольної команд.

 

Незважаючи на кілька невдалих великих інвестицій, його статок оцінюється в 20 мільярдів доларів, два мільярди він пожертвував на благодійні цілі. У 2014 році Аллен надав 100 мільйонів доларів на боротьбу з вірусом Ебола, два роки по тому – 30 мільйонів на фінансування житла для бездомних Сієтла.

 

Аллен жодного разу не був одружений.

 

На початку жовтня повідомив, що у нього стався рецидив лімфоми.

 

«Пол був справжнім партнером і другом. Без нього не існувало б світу персонального комп'ютера», – йдеться в заяві Білла Ґейтса.

16.10.2018