У Львові відкрили Будинок воїна.

 

У суботу, 13 жовтня, у Львові відкрили Будинок воїна. Раніше у цьому приміщенні розміщувався російський культурний центр.

 

Протягом трьох днів, передає День, у Будинку воїна експонується мілітарна експозиція учасника АТО та колекціонера Володимира Правосудова. Тож усі відвідувачі можуть побачити зброю та обмундирування часів Галицько-Волинської доби, Запорізької Січі, українських січових стрільців, Української галицької армії, УПА, УНР та сучасну форму українських військових. Також тут є каски та щити учасників Революції гідності.

 

«Коли наші військові приїжджають до Львова зранку і не мають куди подітися, то вони ідуть до нашого Гарнізонного храму. Тут вони можуть зігрітися, почекати, поки запрацюють інші установи, щоб піти вирішувати свої справи. Тепер, окрім храму, вони матимуть ще свій будинок, де їх радо чекатимуть, напоять теплим чаєм, і вони зможуть перечекати певний час у хорошому товаристві», – сказав настоятель Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла отець Степан Сус.

 

Священики та капелани освятили приміщення Будинку воїна.



Будинок воїна. Фото: Павло Паламарчук/День.

 

Нагадаємо, що російський культурний центр примусово виселила виконавча служба 4 травня 2017 року. Це сталося після того, як спеціальна депутатська комісія після перевірки приміщення виявила, що воно доведене громадою до аварійного стану. Також тут виявили багато радянської атрибутики та газету з антиукраїнською пропагандою. Реконструкція будівлі тривала три місяці. На неї із обласного бюджету витратили 6,2 млн гривень.

 

Приміщення перебуває у власності Львівської обласної ради, його передадуть на баланс одного з комунальних підприємств ЛОР. В оренду чи в користування якійсь конкретній організації Будинок не віддаватимуть. Усі громадські організації учасників АТО мають рівні права на користування ним.

15.10.2018