Трамп нарешті визнав ймовірну причетність Путіна до отруєнь і вбивств.

Також він допустив втручання Росії у президентські вибори в США 2016 року.

 

 

Припущення, що Володимир Путін має стосунок до вбивств і отруєнь, президент Сполучених Штатів Дональд Трамп висловив у інтерв'ю телеканалу CBS, оприлюдненому в понеділок, 15 жовтня. На запитання кореспондентки CBS Леслі Шталь (Lesley Stahl), чи згоден Трамп, що Путін причетний до вбивств і отруєнь, глава Білого дому відповів: «Так, ймовірно, має. Ймовірно». При цьому ні він, ні журналістка не уточняли, про які саме вбивства й отруєння йдеться.

 

Трамп також допустив втручання Росії у президентські вибори в США 2016 року. Водночас він зауважив, що втручався в них і Китай, причому плив Пекіна був «серйознішою проблемою».

 

Дональд Трамп запевнив, що «проявляє жорсткість» у спілкуванні з Володимиром Путіним. Він назвав американсько-російський саміт у Фінляндії «жорстким і дуже вдалим». Так президент США відповів на питання, чому він ніколи не робить різких заяв на адресу Путіна.

 

Нагадаємо, що у серпні цього року США запровадили щодо Росії перший раунд санкцій у зв'язку з отруєнням колишнього подвійного аґента Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в Солсбері. Вашінґтон і багато західних країн підтримали висновки Лондона про те, що саме російська розвідка отруїла Скрипаль. У рамках санкцій введено повну заборону на експорт до Росії електронних пристроїв подвійного призначення, технологій, пов'язаних зі сферою національної безпеки США, видобутком нафти і газу. У листопаді очікується другий раунд санкцій проти Росії, оскільки вона відмовилася гарантувати незастосування хімічної зброї і допустити міжнародних спостерігачів у свої лабораторії.

15.10.2018