Facebook видалив сотні сторінок, де публікували фейкові новини.

Серед віддалених екаунтів виявилася популярна серед прихильників Дональда Трампа сторінка Nation In Distress.

 

 

Компанія Facebook повідомила про видалення понад 800 сторінок і облікових записів, власники яких поширювали політичний спам і фейкові новини. Велика частина цих екаунтів була зареєстрована в США.

 

Соціальна мережа відмовилася уточнити назви 559 сторінок і 251 облікового запису. За інформацією газети The Washington Post, до віддалених екаунтів потрапила сторінка, популярна серед прихильників президента Дональда Трампа, Nation in Distress («Нація в халепі»). У цієї сторінки було більш як три мільйони фоловерів. Також видалено популярний екаунт Reverb Press.

 

Керівництво Facebook заявило, що багато власників віддалених сторінок і облікових записів публікували політичні матеріали з привабливими заголовками, які вели користувачів на веб-сайти, на яких також публікувалася політична реклама. «Багато хто вдавався до таких же методів для того, щоб створити помилкове відчуття популярності їхнього контенту, опублікованого в Facebook. Інші сторінки були так званими «рекламними фермами», власники яких використовували Facebook для введення людей в оману – їх наводили на думку про те, що вони беруть участь у форумах, на яких відбуваються політичні дебати», – йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

 

Раніше цього року Facebook вже видалив десятки сторінок, які поширювали фейкові новини. Багато з цих сторінок були створені в Ірані й Росії. Цього разу, за ​​словами представників компанії, більшість віддалених сторінок і екаунтів мали американське походження.

12.10.2018