Івано-Франківщина – у трійці лідерів серед регіонів за легкістю ведення бізнесу.

 

Івано-Франківська область потрапила до трійки лідерів рейтингу легкості ведення бізнесу «Регіональний Doing Business 2018», що презентували сьогодні, 11 жовтня, у Києві, передає Укрінформ

 

Івано-Франківська область набрала 332 бали. За нею у трійці – Житомирщина з 313 балами, а лідер – Вінниччина, що набрала 334 бали.

 

Заступник голови офісу ефективного регулювання (BRDO) Денис Малюська розповів, що оцінювання відбувалося за адаптованою методологією Світового банку. 

 

«У фокусі дослідження перебувало шість напрямків взаємодії підприємців з місцевою владою, таких як легкість створення підприємства, сплата місцевих податків, одержання дозволів на будівництво, оформлення земельної ділянки під об'єкт нерухомості, приєднання до електромережі, якість електронних сервісів. За кожен пункт надавалося до 100 балів, тож максимальний бал, який можна було отримати за всіма пунктами, – 600», – сказав Денис Малюська.

 

Виконавча директорка СУП Катерина Глазкова розповіла, що для створення рейтингу легкості ведення бізнесу для опитування підприємцям розіслали 2500 анкет.

 

«Насправді ми вимірювали дві прості речі – гроші і час, які потрібно витратити, аби відкрити бізнес в області», – сказала Катерина Глазкова.

11.10.2018