У Німеччині затримано підозрюваного у вбивстві болгарської журналістки.

Слідство не вбачає зв'язку між смертю журналістки та її професійною діяльністю.

 

 

У нижньосаксонському містечку Штаде затримано ймовірного вбивцю болгарської журналістки Вікторії Марінової. Про це повідомила німецька газета Die Welt з покликом на заяву місцевої поліції.

 

За даними слідства, 21-річного Северина Красимірова затримали в помешканні його родичів у Німеччині. Туди підозрюваний приїхав власним автом з болгарського міста Русе, де й була жорстоко вбита Марінова.

 

«Ми маємо в своєму розпорядженні достатню кількість доказів, які свідчать про зв'язок цієї людини з місцем злочину і жертвою», – заявив на прес-конференції в середу, 10 жовтня, в Софії міністр внутрішніх справ Болгарії Младен Марінов. Зокрема, ДНК затриманого збіглося з біологічним матеріалом, знайденим на місці злочину. Відомо теж, що 2007 року Красиміров був засуджений за крадіжку кольорових металів.

 

Генеральний прокурор Болгарії Сотір Зазаров, своєю чергою, повідомив, що наразі слідство не бачить взаємозв'язку між вбивством Марінової та її професійною діяльністю. «Виявлені нами докази вказують на спонтанний напад з метою зґвалтування», – пояснив генпрокурор, відзначивши, що слідство продовжує розглядати всі версії.

 

Напередодні в Болгарії відпустили громадянина Румунії, затриманого у справі про вбивство Марінової. У слідства не було достатніх доказів його провини.

 

Тіло 30-річної журналістки знайшли 6 жовтня в парку міста Русе поблизу узбережжя Дунаю. За даними регіонального прокурора, смерть була спричинена неодноразовими ударами по голові і задушенням.

 

Як ми вже повідомляли, останньою темою, над якою працювала Вікторія Марінова в своїй програмі «Детектор», був так званий GPGate – скандал навколо розкрадання коштів з фондів Європейської Унії. Йдеться, зокрема, про фінансовані Брюсселем проекти будівництва об'єктів інфраструктури вартістю в сотні мільйонів євро, на яких заробляли кошти консалтингові фірми. Компанія GP Group була однією з таких фірм, і на прикладі її документації стало відомо, яким чином відбувається розкрадання грошей Євроунії. Згідно з розслідуванням, до махінацій можуть бути причетними особи з найвищого керівництва держави. Окрім того, в матеріалах справи фігурує ім'я голови болгарської філії російського «Лукойлу» Валентина Златєва.

10.10.2018