ПАРЄ не дозволила зняти санкції з Росії.

Документ про поновлення в правах делегації РФ повернуто на доопрацювання.

 

 

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) повернула на доопрацювання в профільний комітет проект резолюції про зміну реґламенту, яка дозволила б Росії відновити право участі в сесіях організації. За це рішення проголосувало 99 депутатів, проти було 79, ще 16 утрималися. Про це повідомила в своєму мікроблозі Twitter у вівторок, 9 жовтня, прес-служба ПАРЄ.

 

Раніше того ж дня члени ПАРЄ відхилили пропозицію відкласти обговорення резолюції про зміни в реґламенті. Проти цієї ініціативи проголосували 128 депутатів, за – 51.

 

У проекті резолюції під назвою «Удосконалення процесу прийняття рішень Парламентської асамблеї щодо повноважень і голосування» Росія не згадується, але в разі його затвердження делегація РФ могла б повернутися в ПАРЄ вже на наступній сесії в січні.

 

«Фантастичний день в ПАРЄ. Виступи української делегації таки зламали хід дискусії і нам вдалося завалити резолюцію, якою змінювалися регламенти Асамблеї і поверталася російська делегація», – написала на своїй сторонці у Facebook членкиня української парламентської делегації Ірина Геращенко.

 

Після анексії Криму Росією в березні 2014 року ПАРЄ позбавила російську делегацію права голосу, а також можливості працювати в керівних структурах асамблеї й брати участь в спостереженні за виборами. У червні 2017 року Росія оголосила, що припиняє сплату внесків до бюджету Ради Європи до повного і беззастережного відновлення повноважень її делегації в ПАРЄ.

09.10.2018