СБУ вважає однією з версій пожежі під Ічнею диверсію.

 

Військова прокуратура Центрального регіону України за фактом вибухів на території 6-го арсеналу Міністерства оборони під Ічнею (Чернігівщина) розпочала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу (недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану).

 

Про це йдеться у повідомленні прокуратури.

 

Досудове розслідування довірили слідчому відділу управління Служби безпеки України на Чернігівщині. Процесуальне керівництво здійснює військова прокуратура Чернігівського гарнізону Центрального регіону. 

 

Зі свого боку СБУ повідомила: наразі правоохоронці перевіряють кілька версій, зокрема, Служба безпеки у рамках своєї компетенції відпрацьовує версію про можливу диверсію.

 

Речник Міністерства оборони з питань Операції об'єднаних сил Дмитро Гуцуляк повідомив, що Міноборни розглядає кілька версій щодо причин вибухів. Він звернув увагу на те, що одночасно відбулися чотири підриви у різних місцях складу, котрі спричинили пожежу, що охопила п'ять сховищ.

 

Гуцуляк повідомив під час брифінґу, що горить 10% технічної території, інформує Тиждень.ua.

 

Окрім того, речник зазначив, що озвучена раніше інформація про 88 тисяч тонн боєприпасів, котрі зберігали в Ічні, є хибною: насправді їхня кількість у півтора-два рази менша.

 

Згідно зі свіжою інформацією, інтенсивність вибухів біля Ічні – один вибух на п'ять хвилин.

 

09.10.2018