Нагороду Global Teacher Prize виборов учитель інформатики із Запоріжжя.

 

Найкращим педагогом-новатором України у 2018-му, за версією Global Teacher Prize Ukraine, став учитель інформатики із Запоріжжя Олександр Жук.

 

Про це повідомила аґенція "Укрінформ".

 

 

Переможець отримає рік безплатного навчання від громадської спілки "Освіторія", 250 тисяч гривень та поїздку в Дубай на Global Education and Skills Forum 2019.

 

Приз глядацьких симпатій отримав учитель зарубіжної літератури із смт Добротвір Львівської області Юрій Гайдученко (працює в Києві).

 

У церемонії вручення національної премії Global Teacher Prize Ukraine, котра проходила у Театрі імені Івана Франка, взяв участь Президент України Петро Порошенко.

 

 

Global Teacher Prize Ukraine – щорічна національна премія, відома у світі як "Нобелівська" премія для вчителів. Премія покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, та підкреслити важливість педагогів в Україні.

 

Цього року організатори премії отримали майже 2 тисячі анкет-заявок від українських учителів.

 

Національну премію засновано в 2017 році громадською спілкою "Освіторія", що підписала меморандум із фондом Varkey GEMS Foundation – засновниками всесвітньої премії для видатних вчителів Global Teacher Prize.

 

 

08.10.2018