Кремлівські тролі маніпулювали британськими підлітками.

Координацію цієї діяльності здійснювали зі сумнозвісної «фабрики тролів».

 

 

Російські тролі намагалися маніпулювати думкою британських підлітків у соціальних мережах. Про це повідомило британське видання The Times з покликом на американських дослідників.

 

Вчені з Університету Клемсона в Південній Кароліні вивчали приблизно три мільйони твітів, які були опубліковані 2848 екаунтами в "Twitter. Ці екаунти були пов'язані з російським «Агентством інтернет-досліджень» (відоме як «фабрика тролів»), щодо якого США вводили санкції.

 

Співрозмовники газети розповіли, що творці фейкових акаунтів на Twitter, YouTube, Instagram і Tumblr позиціонують себе як прихильників популярної літератури, кінофільмів, а також як прихильників ЛГБТ-руху. Як стверджується, вони публікували дезінформацію, наприклад, щодо Brexit, референдуму про незалежність Шотландії, отруєння колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки.

 

«Кремль хотів посіяти розбрат між молодими жителями західних країн, націлившись на тінейджерів у Британії. Те, що вони роблять, – це політична війна в промислових масштабах, і вона націлена на всю західну демократію. Це добре фінансується, небезпечно і приховано від неозброєного ока», – прокоментував газеті The Times фахівець з російської дезінформації з Університету Клемсона Даррен Лінвілл (Darren Linville).

06.10.2018