Російські служби повідомили, що Олег Сенцов припинив голодування.

 

Український режисер Олег Сенцов, звинувачений у Росії в терористичній діяльності, вирішив припинити голодування, котрого він дотримувався із середини травня.

 

Про це повідомив заступник директора Російської служби виконання покарань Валєрій Максименко, інформує російська служба аґенції "Інтерфакс".

 

"Так, він припинив голодовку. Найліпші дієтологи Москви розробили для нього спеціальну дієту для виведення його з голодовки", – сказав Максименко.

 

"Я дякую всім, хто брав участь, і нашим лікарям, і лікарям лабитнанзької лікарні, й адвокатам, які підказали йому, що треба жити, що життя триває. Остаточно його вмовили наші лікарі, наші фахівці. І він обрав життя", – сказав представник пенітенціарної служби РФ.

 

Голова Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини при президентові Росії Міхаіл Федотов додав, що Сенцов написав заяву про припинення голодування при своїх адвокатах.

 

"Боротьба за свої права – це свята справа, але не обов'язково ставити для цього під загрозу своє життя і здоров'я", – заявив Федотов.

 

05.10.2018