Донька й дружина зустрілися зі Сущенком.

 

Донька та дружина незаконно засудженого українського журналіста Романа Сущенка у четвер, 4 жовтня, відвідали його у СІЗО "Лєфортово" в Москві.

 

Про це повідомила аґенція "Укрінформ".

 

"Це було емоційно найважче побачення. Не бачила батька 8 місяців, він дуже змінився, погано виглядає – постарішав, дуже схуд, став наче меншим, одяг на ньому висить. Наче не він взагалі. Боляче було дивитися на нього. Від побаченого ми з мамою просто не могли стриматися і розплакалися. Хіба людина на такі муки заслуговує?" – розповіла донька Юлія.

 

Зі слів Юлії Сущенко, побачення тривало приблизно годину і проходило за склом і по телефону – як і в попередні рази.

 

11-річний син політв'язня на побачення не поїхав.

 

Також дівчина розповіла, що наразі Роман Сущенко не має інформації щодо того, коли та куди його етапують.

 

Перш ніж вирушити в етап, Роман Сущенко передав звернення до колег, друзів і земляків.

 

"Промайнули два роки ув'язнення. Я вам надзвичайно вдячний за вашу солідарність, допомогу, підтримку та участь", – йдеться в листі Сущенка, оприлюдненому його адвокатом Марком Фейґіним.

 

"Жодного разу, миті не сумнівався у щирості та палкості таких колективних дій. Сподіваюся, що ви і надалі продовжите підтримувати мене, мою родину та справедливість", – зазначив політв'язень.

 

Сущенко написав, що вірить "у щасливе розв'язання ситуації, у якій опинився". Журналіст зазначив, що "постійно відчував підтримку української влади, нашої держави, уряду, Президента, громадської спільноти та просто людей".

 

"Низький уклін вам! До зустрічі у Києві", – переказав Роман.

 

Звернення датоване 3 жовтня 2018 року.

 

 

05.10.2018