У Львові працюватимуть поліцейські групи з протидії насильству.

 

З наступного року у Львові та області працюватимуть мобільні групи з протидії насильству «ПОЛІНА», розповіла інспекторка відділу зв’язків з громадськістю патрульної поліції Львівщини Віра Проців, передає ЛП.

 

У Львові навчання таких підрозділів розпочнуться вже за два тижні, зазначила вона.

 

Пілотний проект МВС «Поліна» стартував торік у кількох містах України. Тепер він готовий стати загальнонаціональним.

 

«Зараз готуються навчання для працівників патрульної поліції та дільничних працівників національної поліції, які вже з 17 жовтня будуть проходити у Львові. Будуть формуватися спеціальні мобільні групи, які називатимуться "ПОЛІНА" – ПОЛІція проти НАсильства», – зазначила Віра Проців.

 

Мобільні групи виїжджатимуть на виклики щодо домашнього насильства і діятимуть за відповідним алгоритмом, щоб протидіяти насильству. Перше завдання поліцейського – не покарання, а надання якомога більше інформації та допомога відповідно до обставин, що склалися.

 

Для поліцейських розроблена спеціальна форма оцінки ризиків вчинення домашнього насильства, за допомогою якої вони зможуть чітко оцінити, наскільки та чи інша ситуація є кризовою.

 

На місце за потребою будуть викликати відповідні служби: службу у справах дітей, працівників ювенальної превенції, соціальних психологів та ін.

 

Мобільні бригади почнуть працювати у Львові з нового року.

 

Як повідомляв Z, Національна поліція анонсувала появу у Львові мотопатрулів.

05.10.2018