У Львові стартував Екуменічний соціальний тиждень.

 

Сьогодні, 4 жовтня, у Львові офіційно стартував ХІ Екуменічний соціальний тиждень «Молодь. Віра. Покликання», передає ZIK. Триватиме він до 6 жовтня.

 

Організаторами заходу є Інститут екуменічних студій, Український католицький університет, ЛМР, ЛОДА, НУ «Львівська політехніка».

 

У вступному слові з нагоди відкриття цього форуму отець-ректор Українського католицького університету Богдан Прах відзначив, що українська молодь змінюється і стає все більш відкритою та цілеспрямованою.

 

«За останні роки сильно помінялася свідомість українців. Відбувається переформатування суспільства. Наша молодь є більш конструктивною, блистить надія в очах, є бажання вчитися, любов до праці, бажання змінювати нашу країну. Але ми бачимо також велику зневіру у суспільстві й бачимо еміграцію за кордон. Віра і відчуття свого покликання – це дуже важливі моменти. Ми хочемо зробити акцент, що без віри ми не зможемо нічого змінити. Кожен, хто приступає до праці, має відчути своє покликання у суспільстві. Сьогодні кожен має можливість вибирати своє покликання, свобода вибору, і це дійсно великий дар від Бога», – розповів отець-ректор Богдан Прах.

 

Президент Інституту екуменічних студій УКУ о. д-р Іван Дацько зазначив, що цього року на форумі порушуватимуть основні питання, які турбують сучасну молоду людину: яке моє покликання у навчанні, праці, суспільстві; чи я є свідомим християнином, громадянином, фахівцем; як розпізнати своє покликання?

 

Вхід на всі події форуму безкоштовний. З детальною програмою можна ознайомитися тут.

04.10.2018