Офіс Фонду Сороса переїхав з Угорщини до Німеччини.

Причиною стало те, що чинний угорський уряд створює останнім часом найрізноманітніші перешкоди для діяльності фонду свого земляка.

 

 

Фонд американського мільярдера угорського походження Джорджа Сороса, в зв'язку з утисками в Угорщині, полишив свій осідок у Будапешті. У новому офісі в Берліні працюватимуть 80 працівників фонду, котрі разом з родинами переїхали до столиці Німеччини з Угорщини. Про це у четвер, 4 жовтня, повідомив телеканал ORF з покликом на Ґорана Булдіоскі (Goran Buldioski), директора нового берлінського відділення Фонду Сороса.

 

«Ми тішимося з того, що берлінський офіс стане однією з основних баз наших фондів, поряд із представництвами в Лондоні, Нью-Йорку і Вашінґтоні», – сказав Булдіоскі. Він запевнив, що берлінський офіс буде інтенсивно розбудовуватися й незабаром у ньому працюватиме вже 150 співробітників.

 

Проекти Джорджа Сороса на його батьківщині вже давно зазнають утисків від правого угорського уряду на чолі з прем'єр-міністром Віктором Орбаном. Під тиском уряду парламент Угорщини ухвалив спеціальний закон з неформальною назвою Stop Soros. Ним, зокрема, Фонд Сороса в Будапешті був оголошений «іноземним аґентом». Окрім того, уряд вперто намагається припинити діяльність заснованого Соросом Центральноєвропейського університету в Будапешті.

04.10.2018