"Підрив стабільності": генсек НАТО стурбований діями Росії в Азові.

 

Генеральний секретар Організації північноатлантичного договору Єнс Столтенберґ повідомив, що в Альянсі стурбовані ситуацією, яка склалася в Азовському морі через дії Російської Федерації.

 

Про це він заявив на прес-конференції у Брюсселі перед початком зустрічі міністрів оборони країн – членів НАТО, інформує аґенція УНІАН.

 

Зокрема, генсек Альянсу наголосив, що всі союзники НАТО солідарні з Україною.

 

"Ми висловлюємо нашу тверду підтримку України, її територіальної цілісності. Ми не визнаємо і не визнавали незаконну анексію Криму, і ми продовжимо надавати політичну і практичну підтримку Україні. Президент Петро Порошенко був на саміті у липні, я зустрівся з ним. Я також бачив його у Нью-Йорку лише декілька днів тому. І ситуація в Україні, довкола України, у Азовському морі, у Криму є такою, яку ми завжди обговорюємо. І союзники НАТО висловили їхню рішучу підтримку – практичну і політичну підтримку", – запевнив Столтенберґ.

 

"Ми, поза сумнівами, стурбовані ситуацією в Азовському морі. Ми бачили, як комерційним суднам заважає російська присутність там. І також російська присутність у Криму та діяльність, пов'язана з новим мостом. Це все є частиною того, що ми розглядаємо як безперервну кампанію з підриву стабільності в Україні. І з того часу, як ми підтримуємо так рішуче стабільність, суверенітет і територіальну цілісність, звичайно, це питання ми продовжимо вирішувати разом з українцями", – наголосив Столтенберґ.

 

03.10.2018