У Вірменії знову проходять масові акції протесту.

Прихильники прем'єр-міністра Нікола Пашиняна вимагають дострокових парламентських виборів.

 

 

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян у центрі Єревана перед багатотисячним натовпом, який оточив будівлю парламенту, заявив, що домагатиметься дострокових парламентських виборів. Про це повідомив вірменський інформаційний портал News.am.

 

Перед цим Пашинян відправив у відставку шістьох міністрів, а також губернаторів від партії «Процвітаюча Вірменія» і Вірменської революційної федерації «Дашнакцутюн». Інформацію про це було опубліковано на сайті президента Вірменії в середу, третього жовтня. 

 

На мітингу керівник уряду повідомив, що подасть до демісії відразу після того, як наберуть чинності укази про звільнення міністрів і губернаторів. «Щоб хтось не думав, що я чіпляюся за посаду прем'єр-міністра. Після цього парламент повинен буде обрати прем'єр-міністра. Якщо в цей термін прем'єр не буде обраний, то повинні бути проведені ще одні вибори через сім і плюс один день. Якщо після цього також не буде обрано прем'єра, то повинні бути призначені дострокові парламентські вибори», – цитує прем'єра сайт News.am.

 

Пашинян розраховує, що конкуруючі партії не висуватимуть кандидатів на посаду прем'єр-міністра в цей період.

 

Конфлікт всередині кабінету міністрів виник після того, як парламент Вірменії на позачерговому засіданні у вівторок ухвалив у другому і остаточному читанні зміни до закону «Про регламент Національних зборів». За законопроект проголосували представники «Дашнакцутюн», «Процвітаючої Вірменії», а також і блоку «Царукян». Документ дозволяє депутатам застрахуватися від можливого розпуску парламенту. Лояльні до Пашиняна депутати від фракції «Вихід» бойкотували засідання. Сам прем'єр-міністр Нікол Пашинян заявив, що прийняття законопроекту «означає офіційний початок контрреволюції».

03.10.2018