Росія поставила до Сирії системи С-300.

Про це заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу.

 

 

Про те, що Росія завершила поставку до Сирії систем протиповітряної оборони С-300,  у вівторок, другого жовтня, повідомив російський міністр оборони Сергій Шойгу. «Роботу було завершено один день тому», – процитувала слова Шойгу інформаційна аґенція Reuters.

 

Голова російського військового відомства додав, що система ППО стане «додатковим засобом безпеки для російських військовиків, котрі зараз перебувають у Сирії». За його словами, загалом до Сирії було доставлено 49 одиниць техніки: серед них локатори підсвічування, основні системи визначення, машини управління, а також чотири пускові установки С-300.

 

З підмосковного аеродрому Чкаловський у вівторок вилетів черговий військово-транспортний літак Ан-124 «Руслан», який, судячи з курсу, попрямував на авіабазу Хмеймім, повідомляє Reuters з покликом на моніторингові дані західних авіаційних ресурсів. За останній тиждень російські Ан-124 здійснили шість рейсів до Хмейміма. Крім того, 30 вересня в сирійський порт Тартус зайшов добряче навантажений контейнеровоз «Спарта-3» компанії «Оборонлогістика», що постачає зброю й техніку російському військовому угрупованню в Сирії.

 

Нагадаємо, що 17 вересня сирійські засоби ППО збили російський літак-розвідник Іл-20, внаслідок чого загинуло 15 російських офіцерів, котрі перебували на облавку. Москва поклала відповідальність за інцидент на ізраїльську сторону, проте в Ізраїлі провину не визнають і звинувачують Сирію. В Армії оборони Ізраїлю заявляють, що сирійські батареї ППО вели безладний вогонь в цьому районі, коли ізраїльські літаки вже полишили зону операції. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу пригрозив, що Росія не залишить дії Ізраїлю без відповіді, й пообіцяв поставити до Сирії системи С-300.

03.10.2018