У Львівській ОДА визначили підрядника, що збудує пам'ятник ЗУНР у Львові.

 

Учора, 1 жовтня, управління капітального будівництва Львівської облдержадміністрації підписало угоду вартістю 5 млн 115 тис. грн на спорудження пам’ятника героям ЗУНР та УГА у Львові, ідеться на сайті публічних закупівель ProZorro.

 

Як повідомляв Z, пам'ятник героям ЗУНР та УГА мають встановити на перетині вулиць Листопадового чину та Огієнка.

 

Технічне завдання до проекту передбачає демонтажні, земляні роботи, роботи з облаштування благоустрою, встановлення самого пам’ятника, освітлення тощо.

 

На торги подались дві компанії – ТОВ «БК Захід НЕО БУД» та ТОВ «Трансбудторг». Перемогла перша, знизивши початкову вартість робіт на 20 тис. грн.

 

У договорі між УКБ та підрядником зазначається, що об’єми робіт можуть бути змінені залежно від реального фінансування. Цьогоріч на роботи з обласного бюджету виділять понад 1,9 млн грн.

 

Терміни виконання робіт: жовтень 2018-го – грудень 2019 року. Генпідрядник має право залучати до виконання спеціальних робіт субпідрядника – ПП «Скульптура "Львівська фабрика мистецтв"».

 

Згідно із даними YouControl, ТОВ «БК Захід НЕО БУД» зареєстроване у квітні 2016 року. Директор – Ярослав Шостак. Бенефіціар – Світлана Шостак. Статутний капітал – 30 тис. грн.

 

Компанія реалізовуватиме проект памятника від авторського колективу, до складу якого входить народний художник України Любомир Медвідь, скульптор Василь Ярич, архітектори Володимир Лаврін та Анна Андреєва. Проект пам’ятника є образним зображенням двох сил, які визріли у період ЗУНР – політичної і військової. Також знак державності – український герб – зображений у вигляді полум’я.

02.10.2018