На Львівщині від кору померла трирічна дитина.

 

Учора, 1 жовтня, у Львівській обласній інфекційній лікарні від ускладнень кору у формі енцефаліту помер трирічний хлопчик з Жовківщини, повідомила головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко, передає Zaxid.net.

 

До інфекційної лікарні дитину госпіталізували два тижні тому. Медики боролися за життя хлопчика, але врятувати його не вдалося.

 

Наразі невідомо, мав хлопчик щеплення від кору чи ні, бо лікарям не надали відповідних документів. Питання з'ясовують.

 

Це вже друга смерть дитини від ускладнень кору цього року на Львівщині. У квітні померла трирічна дівчинка.

 

Наприкінці вересня захворюваність на кір знову почала зростати. З початку року від ускладнень кору померло 13 людей: 9 дітей і 4 дорослих.

 

Львівщина є лідером з кількості хворих на кір: 6195 хворих (1936 дорослих і 4259 дітей). Також до пятірки лідерів входить Тернопілля, де захворіли 1713 людей (657 дорослих і 1056 дітей).

 

Кір – небезпечне і заразне вірусне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть призвести до смертельних наслідків. Діти і дорослі, які не отримали профілактичних щеплень, є у зоні ризику. Захистити від хвороби може тільки вакцинація. Медичні заклади Львова й області повністю забезпечені якісною європейською вакциною від кору.

02.10.2018