«В'язень концтабору»: Росія опублікувала знимки Сенцова із лікарні.

 

Представник України у гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко звинуватила Владіміра Путіна у знущанні над Олегом Сенцовим, коментуючи оприлюднення найновішого фото українського режисера з лікарні міста Лабитнанґі.

 

"Жах. Це в’язнень концтабору..." – обурилася Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

 

 

Політик розкритикувала твердження офіційних осіб пенітенціарної системи Росії і тамтешньої уповноваженої з прав людини Татьяни Москалькової (котру Геращенко окреслила як "російську генеральшу на посаді") за те, що вони торочать про задовільний стан здоров'я Сенцова.

 

"Попри тиск і вимоги України, Президента Порошенка, всього світу, Путін продовжує знущатися над Олегом та іншими українцями – Володимиром Балухом, Романом Сущенком, кримськими татарами, заручниками в окупованих Донецьку і Луганську. Жодна наша ініціатива і пропозиція – щодо передачі росіян і бойовиків в обмін на звільнення українців з тюрем РФ і окупованих територій – не була почута, підтримана. Жодної відповіді", – прокоментувала пані Ірина.

 

Напередодні управління Федеральної служби виконання покарань повідомило про транспортування Олега Сенцова до лікарні в місті Лабитнанґі (про котру він колись писав, що там над ним знущаються ще більше, ніж у тюрмі), опублікувавши також знимку політв'язня.

 

"28.09.2018 засуджений Олег Сенцов був вивезений у Лабитнанзьку міську лікарню, де йому виконали додаткові дослідження й надали консультації лікарів-спеціалістів. Враховуючи результати проведеного дослідження, Олегу Сенцову провели коригування лікування", – повідомили у ФСВП РФ.

 

Речниця Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца висловила вимогу офіційного Києва до Росії – забезпечити доступ консула та лікарів до Олега, адже "коригування лікування" з боку Росії Україні є добре відомим.

 

01.10.2018