Кучма обмірковує відставку з "мінської" групи.

 

Колишній Президент України Леонід Кучма заявляє, що завершить роботу в тристоронній контактній групі з урегулювання конфлікту на Донбасі, коли досягне критичного віку.

 

Про це повідомила агенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Я для себе вже давно прийняв рішення, коли я досягну свого критичного віку, я подякую всім, хто зі мною там працював, і піду, дам можливість попрацювати іншим", - сказав Кучма журналістам у п'ятницю в Києві.

 

Він зазначив, що працює в ТКГ на громадських засадах. Кучма нагадав, що працює в контактній групі в Мінську понад чотири роки.

 

"До ста поїздок до Мінська. А кожна зустріч за зачиненими дверима ... І коли ти знаєш, що зрушень серйозних не буде, коли ти приїжджаєш і знаєш, що інша сторона приїжджає із заздалегідь підготовленими відповідями", - сказав він.

 

Кучма зазначив, що стосовно мінського процесу лунає багато критики, й "охочих не знайдеться, оскільки це не хлібне місце".

 

"Колись треба мені зупинитися... Коли я досягну критичного віку, я маю прийняти таке рішення. Коли я приїжджаю додому, я дві доби відходжу від цих зустрічей, а там перед кожною зустріччю обов'язково пігулку заспокійливу під язик... Там занадто важкі розмови. А коли ти знаєш, що результату немає, коли ти знаєш, що приймаємо рішення з 1 вересня оголосити перемир'я, а воно не виконується..." - поскаржився Кучма.

 

28.09.2018