У Львові суд виправдав підозрюваного у хабарництві митника-високопосадовця.

 

Суддя Галицького районного суду у Львові Віталій Стрельбицький визнав невинуватим в.о. заступника Львівської митниці ДФС Юрія Борисова, якого торік звинуватили в отриманні 15 тис. доларів хабарів від своїх підлеглих, передає Zaxid.net.

 

Юрія Борисова затримали у власному кабінеті на хабарі у 4 тис. 950 доларів 19 січня 2017 року. Пізніше поліція звинуватила Борисова в отриманні 15 тис. доларів від кількох своїх колег за залишення їх на посадах. Відтак ДФС України почала службове розслідування, відсторонивши від роботи керівництво Львівської митниці ДФС.

 

Юрій Борисов заперечив висунуті йому звинувачення і заявив, що не вимагав у своїх підлеглих жодних грошей і що не мав повноважень нікого звільняти чи переводити на нижчі посади.

 

Він також заявив, що кошти, які вилучили в його кабінеті під час обшуку, були його особистими заощадженнями.

 

Водночас працівники митниці, які нібито давали хабарі, заявили у суді, що правоохоронці психологічно тиснули на них та змусили їх писати заяви про передачу хабарів. У судовому вироку не вказують причини, через яку правоохоронці могли тиснути на працівників митниці і вимагати дати покази проти Борисова.

 

Суддя Віталій Стрельбицький, взявши до уваги покази свідків та недостатню кількість доказів проти Борисова, вирішив визнати його невинуватим. Митнику мають повернути усе майно та гроші, арештовані під час обшуків.

 

У військової прокуратури є 30 днів, щоб подати апеляцію на цей вирок. Якщо Юрія Борисова виправдають і в апеляційному порядку, то він автоматично поновиться на посаді і отримає компенсацію зарплати за весь період свого відстороненення. Окрім того, він матиме право вимагати виплати моральної компенсації.

27.09.2018