В ухвалу про мораторій на російський культурний продукт пропонують внести зміни.

 

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин підготував пропозиції змін до ухвали ЛОР про мораторій на використання російськомовного культурного продукту. На його думку, заборона має стосуватися лише осіб, які внесені Україною до «чорного списку», передають Варіанти.

 

Співучасть у підготовці документа взяв і голова комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та засобів масової інформації ЛОР Юрій Візняк.

 

У документі уточнено, що мораторій може бути встановлений на «публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах авторства виконавців, зазначених у переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, а також осіб, які прямо або опосередковано ведуть антиукраїнську діяльність».

 

Крім того, облраді пропонують утворити міжвідомчу робочу групу для проведення систематичної роз’яснювальної роботи для фізичних та юридичних осіб про мораторій.

 

Також робоча група має виявляти та впорядковувати реалізацію російськомовних газет, журналів, книг, листівок тощо, а також дисків.

 

Як зазначали раніше, керівників торгових і розважальних закладів, закладів харчування проситимуть обмежити звучання російськомовної музики.

 

Ухвалу про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту депутати Львівської обласної ради ухвалили під час минулого засідання сесії. Її розкритикували іноземні дипломати.

27.09.2018