У Львові очікують на «Сингапур», «Колорадо» і «Мічиган» – нові штами грипу.

 

Цього року на Львівщині очікують три нові штами грипу, розповіла головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації Наталія Тімко, передає Твоє місто.

 

Вакцини від цих видів грипу у Львові наразі немає.

 

«Як правило, грип приходить наприкінці жовтня – на початку листопада. Цього року очікують три нових штами грипу. Йдеться не про пандемічний, до якого ми звикли, H1N1 Каліфорнія. Замість нього прийдуть одразу три нові штами: H1N1 H3N2 Сингапур, H1N1 Мічиган та B Колорадо, який виявили у США торік. Ми не знаємо, як вони реагуватимуть на щеплення. Поки що вакцини немає, але очікуємо, що у найближчі два тижні вона надійде», – розповіла Наталія Тімко.

 

Фахівці наголошують, що вакцинація проти грипу є єдиним доведеним засобом профілактики, що використовують у світі. Вакциновані люди навіть якщо і захворіють, то не матимуть ускладнень.

 

Окрім вакцинації, необхідно регулярно мити руки, якщо захворіли – не відвідувати навчальних закладів та місця праці, а також дотримуватись кашльового етикету, тобто кашляти не в долоню, а в рукав.

26.09.2018