Вибухом міномета "Молот" знову травмувало вояків.

 

Троє українських військовослужбовців постраждали внаслідок розриву міномета "Молот" в одній із військових частин у районі проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі.

 

Про це повідомив аґенції "Інтерфакс-Україна" представник прес-центру штабу ООС Олексій Тригуб.

 

"Інцидент стався в одній із військчастин у районі проведення ООС. Причини та обставини наразі з'ясовує слідча комісія", – сказав він.

 

Розповідаючи про стан постраждалих, Тригуб зазначив, що всіх трьох госпіталізовано. "Їхній стан задовільний", – додав речник.

 

Згодом прес-служба штабу Операції об'єднаних сил в офіційному повідомленні уточнила, що йдеться не про трьох поранених, а про двох. Згідно з інформацією штабу, вони отримали легкі дотичні поранення.

 

"Стан поранених військовослужбовців задовільний, їм надають всю необхідну медичну допомогу у військовій медичній установі. Загрози для їхнього життя немає", – запевнили в командуванні.

 

За фактом інциденту розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 414 Кримінального кодексу (“Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення”).

 

"Згідно з попередніми висновками первинної перевірки, яку здійснювали безпосередньо на місці, де відбувалася бойова робота, та в ході опитування поранених військовослужбовців, з'ясовано таке: ймовірно, причина розриву міни полягає в неправильній підготовці боєприпасу до стрільби, зокрема в недотриманні правил її зберігання", – зазначили в прес-службі ООС.

 

Нагадаємо, 6 липня 2018 року рано-вранці на території Рівненського загальновійськового полігону внаслідок вибуху міномета "Молот" троє військовослужбовців загинули, дев'ятеро дістали поранення.

 

Тоді Президент України Петро Порошенко розпорядився призупинити використання мінометів "Молот" під час навчань на період здійснення розслідування.

 

У серпні радник міністра оборони Юрій Бірюков повідомив, що експертизи сплаву ствола міномету підтвердили його повну відповідність необхідним вимогам.

 

25.09.2018