Львів і Тернопіль нарешті сполучила нова дорога.

 

Львів і Тернопіль нарешті з’єднані новою дорогою, що входить до міжнародного коридору Go Highway. Якість автошляху сьогодні, 24 вересня, оцінив голова Кабінету Міністрів Володимир Гройсман, інформує прес-служба Тернопільської облдержадміністрації.

 

Володимир Гройсман відвідав ділянку траси М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська.

 

«Я обіцяв, що ця дорога буде побудована, і вона побудована. Я пам’ятаю, в якому стані була ця дорога. Я сам 15-20 років тому по ній їздив. Мешканці Тернополя доїжджали до Львова за 3,5 години, тепер сполучення – максимум 1,5 години. Ми з’єднали нарешті Львів та Тернопіль, а далі з’єднаємо Львів – Тернопіль з Чорним морем, а Чорне море – із західним кордоном і з ЄС», – сказав глава уряду.



Фото: Тернопільська ОДА.

 

Він наголосив, що наступного року всі роботи будуть продовжені.

 

«Це частина реалізації нашої стратегії – за 5 років з’єднати всі обласні центри України. Наголошую: українці мають право їздити по добрих дорогах і будуть їздити по якісних дорогах», – зазначив прем’єр-міністр.

 

Протяжність дороги у Тернопільській області становить 39 кілометрів. Вартість робіт з її будівництва – в межах 400 млн грн.

 

В межах проекту GO Highway на Тернопільщині повністю відремонтовані уже дві магістралі – згадана Тернопіль – Львів та траса М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка (у межах області це дорога Тернопіль – Підволочиськ). Завершується також ремонт на обході Тернополя Р-41, який з’єднає львівську трасу з кременецькою.

24.09.2018