Мер Лондона закликав провести повторний референдум щодо Brexit.

Тим часом британська прем’єрка стверджує, що новий референдум буде «зрадою демократії».

 

 

Мер Лондона Садік Аман Хан (Sadiq Aman Khan) закликав до повторного референдуму щодо виходу Великої Британії зі складу Європейської Унії. У своїй статті в газеті The Guardian він застерігає: «Ми стоїмо перед справжнім ризиком – погана угода або її відсутність. Обидва варіанти завдали б величезної шкоди Лондону і Об’єднаному Королівству».

 

Раніше прем'єр-міністерка Великої Британії Тереза ​​Мей відкинула можливість проведення другого референдуму щодо Brexit. «Повторне голосування стало б зрадою демократії», – заявила вона.

 

Садік Хан, заочно дискутуючи з Терезою Мей у своїй статті, закидає опонентці, що «хаотичний підхід» її уряду до перемовин з Європейською Унією завів країну в глухий кут. «Я не вірю, що Мей має повноваження для того, щоб настільки грубо наражати на небезпеку економіку і джерела доходів людей», – зазначає Хан.

 

Велика Британія планує вийти зі складу ЄУ в березні 2019 року. Брюссель і Лондон досі працюють над угодою, яка врегулює процес Brexit. Ці перемовини повинні бути завершені до кінця жовтня, щоб дати час парламентам обох сторін ратифікувати узгоджений документ.

16.09.2018