Рабінович і Льовочкін розпочали прелюдії до об'єднання.

Один із лідерів партії "Опозиційний блок" Сергій Льовочкін‏ заявив про інтерес до об'єднання з іншими опозиційними силами, зокрема з партією "За життя" Вадима Рабіновича і Віктора Медведчука.

 

Про це Льовочкін написав на своїй сторінці у twitter, реаґуючи на заклик Рабіновича – свого дотеперішнього недруга – об'єднатися.

 

"З моменту створення "ОБ" послідовно виступає за консолідацію справжної опозиції. Я підтримую об'єднання зі всіма політичними силами, котрі поділяють цінності "ОБ" та його виборців: мир, єдність країни, розвиток демократії та економіки, свобода слова і думки. Серед таких сил бачу і "За життя" Рабіновича та Мураєва", – зазначив колишній голова Адміністрації Президента Віктора Януковича.

 

Представник "Опоблоку" зазначив, що "у складний для держави час треба відкинути амбіції і припинити конфлікти".

 

Напередодні лідер партії "За життя" Вадим Рабінович виступив зі зверненням до політичних сил, "котрі мають мандат довір'я юґавостока і центру України", із закликом "усунути всі конфлікти і непорозуміння", котрі стоять на заваді консолідації проросійських партій.

 

"Ми з вами не маємо права сьогодні з'ясовувати стосунки між собою, тому що виборці віддавали нам свої голоси, щоби ми боролися з цією владою, а не один із одним", – заявив Рабінович.

 

Політик звернувся "насамперед до «Опозиційного блоку»". "Колись ми були некоректними один щодо одного, та зараз усі протистояння та непорозуміння між нами слід припинити, адже відсутність нашої єдності призводить до того, що влада почувається безкарно, розбиваючи нас на різні групи, продовжуючи проводити політику знищення України", – додав політик.

 

Вадим Рабінович обирався до Верховної Ради за списком "Опозиційного блоку". У травні 2016 року заявив про розрив із командою "ОБ", бо вважав, що партія "не проявляє себе справжньою опозицією в парламенті".

 

Згодом заклав разом із колегою по фракції Євгеном Мураєвим партію "За життя". За якийсь час до цієї команди приєднався колишній "соціал-демократ (о)" Нестор Шуфрич, а цього літа – і екс-лідер СДПУ(о) Віктор Медведчук.

 

Рабінович мав персональну неприязнь до Сергія Львочкіна. Зокрема, звинувачував екс-голову АП у незаконному збагаченні (подавав матеріали до Антикорупційного бюро), спробах підкупу, вчиненні погроз, спричиненні кровопролиття на Майдані тощо.

 

14.09.2018