Координатору ОБСЄ вдалося зустрітися із заручником бойовиків Асєєвим.

 

Координатор ОБСЄ Тоні Фріш у рамках поїздки до окупованого Донбасу провів конфіденційні бесіди з 15 в'язнями, зокрема українськими заручниками бойовиків.

 

Про це він заявив під час брифінгу у Києві, повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

"Ми провели конфіденційні бесіди з 10 особами, а також із 5 особами, які виявили бажання, щоб їх перемістили на підконтрольну українському уряду територію", – сказав Фріш.

 

При цім він відмовився називати їхні прізвища, зауваживши, що це конфіденційна інформація. 

 

Водночас Фріш повідомив, що зміг поспілкуватись із журналістом Станіславом Асєєвим. "Дійсно, я можу підтвердити, що ми зустрічалися з паном Асєєвим, ми говорили з ним – це була конфіденційна бесіда, досить тривала і досить відверта", – уточнив Фріш.

 

Координатор ОБСЄ Тоні Фріш прибув на територію окупованого Донбасу 8 вересня, ставлячи за мету поїздки поспілкуватися з українськими заручниками бойовиків.

 

11 вересня представник України у тристоронній контактній групі Ірина Геращенко повідомила за підсумками візиту Фріша, що він зміг зустрітися на окупованому Донбасі лише з кількома полоненими українськими військовиками та поспілкуватися з ними наодинці. Водночас вона уточнила, що Фріша допустили менш ніж до половини полонених.

 

13.09.2018