ЄУ запустила процедуру запровадження санкцій проти Угорщини.

Це стало можливим завдяки позитивному рішенню Європейського парламенту.

 

 

Європейський парламент в середу, 12 вересня, схвалив штрафну процедуру щодо Угорщини. На голосуванні в Страсбурзі за санкції проти Будапешта висловилися 448 євродепутатів, 197 проголосували проти й 48 утрималися. Таким чином було отримано необхідну для позитивного рішення більшість у дві третини від загального числа депутатів. Про це повідомила телерадіокомпанія Deutsche Welle.

 

Тепер Раді ЄУ належить вирішити, чи буде проти Угорщини дійсно запущена штрафна процедура відповідно до статті 7 Договору про Європейську Унію. Санкції, зокрема, передбачають позбавити Будапешт права голосу в Раді ЄУ. Якщо представники країн-членів Унії погодяться зі запуском штрафної процедури, Угорщина повинна буде надати пояснення своїх дій. Раніше така ж процедура була зроблена щодо Польщі, ініціатором тоді виступила Європейська комісія.

 

Напередодні в Європарламенті заслухали доповідь щодо ситуації в Угорщині. Після цього відбулося обговорення питання про дотримання урядом угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана європейських цінностей.

 

Сам керівник уряду Угорщини, виступаючи під час дебатів, звинуватив депутатів у тиску на його країну за боротьбу проти міґрації та захист християнських цінностей.

12.09.2018