Президент продовжив термін призову.

 

Президент України Петро Порошенко збільшив термін призову на строкову військову службу в 2018 році із двох до трьох місяців.

 

Про це йдеться в указі №274/2018, що його оприлюднено на сайті голови держави.

 

Цей указ вносить зміни до п. 2 ст. 2 указу Президента України №33 від 15 лютого 2018 року, згідно з котрим проведення чергового (осіннього) призову громадян України на строкову військову службу в 2018 році триватиме з жовтня до грудня (раніше було з жовтня до листопада).

 

Також, згідно зі змінами, внесеними до п. 2 ст. 3 указу Президента №33, доручено призвати на строкову військову службу придатних за станом здоров'я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення до військових частин виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу в жовтні-грудні 2018 року (замість жовтня-листопада).

 

Цей указ набуває чинності з дня його оприлюднення, крім п. 2 ст. 1, який набуває чинності з 1 вересня 2018 року.

 

Прес-служба Генерального штабу Збройних сил України уточнила, що термін призову на строкову військову службу в 2018 році збільшили до 3 місяців, щоб доукомплектувати Національну гвардію та Державну прикордонну службу.

 

Строки призову також продовжили для розподілу навантаження на призовні та військово-лікарські комісії.

 

"Продовження терміну призову дозволить призовним комісіям якісніше провести заходи вивчення, проходження медичного огляду, підбору та призначення призовників до команд військових формувань", – додали у Генштабі.

 

11.09.2018