Володимир Балух почав приймати знеболювальні засоби.

 

Український активіст Володимир Балух, який голодує в Криму, приймає знеболювальні препарати через сильний головний біль, болі в спині та печінці.

 

Про це повідомила адвокат Ольга Дінзе, яка відвідала свого підзахисного в СІЗО Сімферополя після судового засідання, інформує видання "Крим. Реалії".

 

Зі слів Дінзе, Балух виглядає дуже погано.

 

"У мого підзахисного хворобливий вигляд, він себе дуже погано почуває. Володимира мучать сильний головний біль, запаморочення, болі в спині і печінці. Він приймає знеболювальні препарати. Ситуація з голодуванням залишається без змін", – розповіла адвокат.

 

У понеділок, 10 вересня, Верховний суд окупаційної адміністрації Криму відмовив у задоволенні апеляційної скарги адвоката на відмову Залізничного суду окупаційної адміністрації Сімферополя в умовно-достроковому звільненні українського активіста Володимира Балуха. Сам Балух брав участь у засіданні суду по відеозв'язку з СІЗО.

 

5 липня Роздольненський суд окупаційної адміністрації Криму засудив українського активіста Володимира Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тисяч рублів (близько 4 тис. гривень) за сукупністю двох кримінальних справ.

 

Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року.

 

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Суд у Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тисяч рублів.

 

Балух став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – після окупації Криму Росією він вивісив прапор України на подвір'ї свого будинку.

 

 

11.09.2018