Дружина директора ДБР поскаржилась на погрози.

 

Дружина директора Державного бюро розслідувань Романа Труби, суддя Шевченківського суду Львова Олександра Баєва поскаржилась на тиск і втручання в її діяльність.

 

Заяву судді опублікував офіційний сайт Вищої ради правосуддя.

 

Баєва поскаржилась, що 7 вересня їй до інтернет-месенджера Viber почали надходити текстові повідомлення з погрозами.

 

Зі слів Баєвої, невідома особа вимагала вчинити вплинути на свого чоловіка "щодо вчинення ним певних дій, пов’язаних з його професійною діяльністю, а саме – призначити осіб на відповідні посади".

 

Ім’я чоловіка у повідомленні від ВРП приховане. Водночас відомим фактом є те, що Олександра Баєва перебуває у шлюбі з директором Державного бюро розслідувань Романом Трубою.

 

Суддя каже, що у повідомленнях невідомі погрожують заявами про її звільнення та говорять, що "будуть змушені зняти з себе відповідальність за все те, що може відбуватись з вами далі".

 

"Також [абонент] зазначив, що у нього наявні факти щодо дискредитації мене як судді та використання їх для подальшого звільнення мене з посади. Інші повідомлення мали образливий характер", – поскаржилась Баєва.

 

Нещодавно директор Державного бюро розслідувань Роман Труба відмовив конкурсній комісії у призначенні 27 осіб на керівні посади ДБР.

 

10.09.2018