На Ілона Маска подали до суду.

Його звинувачують у біржових махінаціях.

 

 

Керівник дослідницької компанії Citron Research Ендрю Лефт (Andrew Left) звинуватив засновника компаній Tesla Inc., SpaceX, PayPal, Neuralink і The Boring Company Ілона Маска в біржових махінаціях і подав на нього до суду. Про це повідомив телеканал CNBC.

 

Мова у позові йде про те, що на початку серпня пан Маск заявив про плани викупити всі акції Tesla й перетворити компанію з публічної на приватну, але згодом відмовився від своїх намірів.

 

У позові стверджується, що пан Маск «маніпулював ціною акцій Tesla, видаючи неправдиву інформацію, чим увів багатьох в оману». «Це схоже на хрестоматійний випадок шахрайства», – стверджує Майкл Канті (Michael Canty ), один із адвокатів фірми Labaton Sucharow, котрий репрезентує інтереси позивача.

 

Заяви Ілона Маска про намір викупити акції Tesla вже стали приводом для перевірки з боку фінансових регуляторів США. Окрім того, група акціонерів компанії подала проти нього колективний позов, стверджуючи, що вона зазнала фінансових втрат.

 

Нагадаємо, що сьомого серпня Ілон Маск написав на своїй сторінці у Twitter: «Я розглядаю питання про те, щоб перетворити Tesla на приватну (компанію, коли ціна сягне) 420 доларів (за акцію). Фінансування забезпечено». Заява Маска спричинила зростання котирувань акцій Tesla на 6,5%. Ціна однієї акції перевищила 363 долари.

07.09.2018