"Проривник" кордону виявився німцем.

 

Чоловік, який проривався через пункт пропуску "Краковець", виявився громадянином Німеччини, інформує прес-служба ДПСУ.

 

Як повідомляв Z, на українсько-польському кордоні сьогодні, 5 вересня, співробітники Держприкордонслужби завадили прориву в Україну транспортного засобу. Автівка влетіла в пункт пропуску з боку Польщі на великій швидкості, збивши шлагбаум.

 

"Прикордонники Мостиського загону негайно провели заходи для зупинки порушника та застосували засоби примусової зупинки. Транспортний засіб зупинився, пробивши колеса та знісши ще один шлагбаум. Водія затримала група реагування спільно з представниками поліції. Також організовано взаємодію з прикордонниками Польщі", – ідеться в повідомленні ДПСУ.

 

Затриманий чоловік виявився іноземцем, в нього знайшли паспорт громадянина Німеччини, а його автівка мала швейцарську реєстрацію. Зважаючи на стан затриманого, він може бути під впливом наркотичних засобів або алкоголю, додали прикордонники.

 

У поліції Львівщини повідомили, що відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.342 (опір представникові влади) КК України. Санкція статті передбачає покарання – штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк від трьох до шести місяців, або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на строк до двох років. Також на іноземця складено адмінпротокол за ст.124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) КУпАПП.

05.09.2018