У Львові започаткували премію для дослідників ЗУНР.

 

Львівська міська рада започатковує програму підтримки дослідників ЗУНР. 10 знавців історії Листопадового чину та утворення Західноукраїнської Народної Республіки отримають грошову премію на суму 25 тис. грн кожен, повідомила директор департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда, передає Гал-інфо.

 

Програма підтримки дослідників ЗУНР є одним із проектів, що реалізовують у Львові в межах відзначення 100-ліття утворення Західноукраїнської Народної Республіки. Кошти дослідникам виплатять на подальші пошуки. Загалом із міського бюджету на реалізацію програми виділять 250 тисяч гривень.

 

«Дуже важливо, щоби цей рік дав поштовх для дослідження цієї тематики. Є певна частина людей, які працюють над цією темою в університетах чи науково-дослідних інститутах. Але необхідно, щоби був також запит міста і місто показувало, що нам потрібні такі дослідження. Вони мають ставати публічними, і ми повинні виносити з цього певні уроки, брати приклад і просто знати свою історію», — зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко. 

 

Він додав, що незабаром буде затверджено проект положення програми, сформовано критерії до кандидатів, заявку на одержання премії, а також створено конкурсну комісію з незалежних експертів.

 

Переможців планують обрати до початку святкування 100-ліття ЗУНР, тобто до 1 листопада.

04.09.2018