Екокатастрофа у Криму: викиди фіксують на Херсонщині.

 

Прикордонники Херсонського загону виявили наявність хімічних речовин у повітрі. Зростання забруднення пов'язане з викидами заводу "Титан" в окупованому Армянську.

 

Про це заявив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян, інформує аґенція "Укрінформ".

 

"Сьогодні приблизно о 15 годині під час вимірювання хімічного складу повітря прикордонники Херсонського загону виявили наявність хімічних речовин у ньому. Прилади показали перевищення вмісту токсичних промислових речовин. Ми заявляємо, що це викиди із заводу "Титан-2", який знаходиться в окупованому Армянську", – сказав речник.

 

З його слів, про зростання забрудненості вже поінформували місцеві органи самоврядування, ДСНС та правоохоронців. В організацію служби прикордонних нарядів внесли зміни, прикордонники в межах компетенції продовжують відстежувати становище, додав Слободян.

 

Як заявляв раніше представник Президента України в Криму Борис Бабін, викиди, які є причиною екологічного лиха на півночі Криму і в Херсонській області, спричиняють завод "Титан" в Армянську і содовий та бромний заводи в Красноперекопську.

 

Завод в Армянську виробляє фарби, косметику, але відомо, що титан використовується і на корпусах підводних човнів, ракет, а продукція содового заводу потрібна в скляній промисловості. Щодо продукції бромного заводу, то в радянські часи її, згідно з окремими джерелами, використовували і для виробництва хімічної зброї.

 

03.09.2018