Телеканал NewsOne перейшов під управління одіозного Портнова.

 

Батько народного депутата Євгена Мураєва (партія "За життя") Володимир Мураєв передав колишньому заступнику голови Адміністрації Президента Андрію Портнову 100% акцій телеканалу NewsOne терміном на три роки.

 

Як пише видання "Детектор медіа", про це йшлося у телевізійному сюжеті, продемонстрованому на NewsOne. На підписанні документів, яке відбулося у Відні, був присутній генеральний продюсер каналу Василь Голованов. 

 

"Телеканал NewsOne змінив управлінця. Ми повідомляємо цю новину одразу після підписання договору без будь-якого приховування попри поширену практику замовчувати такі зміни українськими медіа", – сказала ведуча новин під час ефіру.

 

Сам Портнов, котрий переховується від справедливості у Росії та Австрії й якого перевіряють українські правоохоронці на причетність до злочинів "режиму Януковича", заявив, що вважає своїм головним завданням "максимальний захист журналістів телеканалу від будь-яких незаконних посягань, які ми можем спостерігати сьогодні".

 

Згідно з даними Єдиного державного реєстру станом на середу, власником ТОВ "Новини 24 години" (юридична особа каналу) залишалося швейцарське акціонерне товариство MW Investment AG, а кінцевим бенефіціарним власником – Володимир Мураєв.

 

Андрій Портнов із 2006 року був народним депутатом від Блоку Юлії Тимошенко, заступником голови фракції БЮТ. З 2009 року був членом Вищої ради юстиції. У квітні 2010 року, коли Президентом України став Віктор Янукович, Портнов став заступником глави Адміністрації Президента Сергія Льовочкіна, керівником Головного управління з питань судової реформи та судоустрою. Згодом був радником Президента Віктора Януковича, курував реформу правоохоронних органів та органів юстиції.

 

У 2014 році Андрій Портнов виїхав з України. Згідно з даними медій, якийсь час жив у Росії, а потім перебрався до столиці Відня. У 2014-2015 роках перебував під санкціями ЄС. У березні 2018 року стало відомо, що Служба безпеки України порушила щодо Портнова кримінальну справу за статтею "державна зрада".

 

30.08.2018