Один з німецьких енергетичних концернів може вийти з «Північного потоку-2».

Причина полягає в побоюванні санкцій США.

 

 

Німецький енергетичний концерн Uniper розважає над можливістю виходу з проекту «Північний потік-2» через санкції Сполучених Штатів проти Росії. Про це в середу, 29 серпня, повідомило видання Finanztrends, покликаючись на слова фінансового директора німецької компанії Крістофера Дельбрюка (Christopher Dellbrück).

 

«Ми як Uniper, звичайно, не можемо ризикувати тим, що ми дійсно підпадаємо під американські санкції. Тоді ми опинимося виключеними з міжнародного платіжного обігу й більше не зможемо використовувати долар в торгових операціях. Uniper принципово не може дозволити собі цього», – цитує німецьке видання слова Дельбрюка. Одночасно він висловив надію на те, що «всі сторони діятимуть розсудливо в ситуації, що виникла».

 

Uniper є однією з п'яти європейських компаній, які беруть разом з російським газовим концерном «Газпромом» участь у фінансуванні нового газогону дном Балтійського моря. Передбачали що його внесок становитиме близько 950 мільйонів євро, а це десять відсотків від початкової вартості морської частини проекту.

 

Розроблений США законопроект про нові санкції проти Росії зачіпає російські енергопроекти за кордоном і перешкоджає спільному партнерству Росії з іноземними компаніями в сфері розробки родовищ всередині РФ. Компанія Uniper вже повідомляла, що вивчає, «чи є в цьому законопроекті положення, які в підсумку можуть бути спрямовані проти "Північного потоку-2"».

 

США вже неодноразово заявляли, що зроблять все можливе для того, щоб зірвати будівництво нового газогону «Північний потік-2», за яким газ повинен безпосередньо поставлятися з Росії до Німеччини.

29.08.2018