Негода залишила без сполучення зі світом 6 сіл на Івано-Франківщині.

 

Учора, 26 серпня, поблизу присілка Грузи с. Красник Верховинського району стався зсув ґрунту та каміння на автомобільну дорогу місцевого значення Ільці – Буркут протяжністю близько 30 м. Причина зсуву – дощі, інформує управління з питань цивільного захисту ОДА.

 

Поліція перекрила проїзд небезпечною ділянкою для транспортних засобів, через що припинено автомобільне сполучення з с. Бистрець (372 жителі), с. Дземброня (128 жителів), с. Топільче (205 жителів), с. Зелене (796 жителів) та с. Явірник (293 жителі). 

 

На місці події в селі Красник провели виїзне засідання комісії ТЕБ та НС Верховинського району для визначення першочергових заходів з надання допомоги населенню і ліквідації наслідків зсуву.


Такий вигляд мала "дорога" до зсуву.

 

Ця ділянка дороги давно перебувала в аварійному стані: опори і підпірна стінка ледве трималися над крутим схилом. Місцеві мешканці і громадські активісти неодноразово зверталися до влади й дорожників, а також до нардепа від Верховинського округу Юрія Солов'я зі закликами якнайшвидше полагодити ділянку дороги, оскільки в будь-яку мить ситуація може обернутися трагедією. Втім, на ремонт не знаходилося грошей.

 

Тим часом у Косівському районі у селі Космач через сильну зливу дорогу «перекрило» водою. Фото оприлюднила в соцмережі Анна Дудюк.


Дорога поблизу Космача. Фото: Анна Дудюк.


 

Управління цивільного захисту Івано-Франківської ОДА інформує, що сьогодні область накриють грози, можливий град. Під час опадів можливе шквалисте посилення вітру до 15-20 м/с. Через сильні дощі в річках області очікують підйому рівня води на 0,2-1 метр.

27.08.2018