У Львові горів склад на Цитаделі: гідрантів поблизу не було.

У ніч на 26 серпня до «Служби порятунку 101» надійшло повідомлення про пожежу у Львові на вул. Грабовського, 11, в цегляному одноповерховому складському приміщенні, повідомили в ГУ ДСНС України у Львівській області.

 

Площа приміщення, в якому спалахнув вогонь, становить 2400 квадратних метрів. Поблизу немає джерел для набирання води. Відтак рятувальники оголосили про підвищену складність та залучили до ліквідації 70 рятувальників, 14 одиниць спецтехніки, 13 ручних та 2 лафетних стволи.


Фото: ГУ ДСНС у Львівській області.

 

«Складність пожежі полягала в тому, що всі двері були зачинені і рятувальникам довелось їх відчиняти своїми засобами: ломами та бензорізами. Також впритул до стіни будівлі, що палала, були припарковані автомобілі, тому рятувальники відтягували їх від вогню лебідкою рятувального автомобіля. Найближчі пожежні гідранти були розташовані на відстані 300 та 500 метрів», – ідеться в повідомленні.

 

Пожежу гасили кілька годин. Вогонь знищив дах площею 1500 кв. м. Проте врятовано 12 автомобілів та будівлю від повного знищення вогнем.

 

На місці події ніхто не постраждав. Причину займання встановлюють правоохоронці.

27.08.2018