Поліція затримала вже п'ятьох підозрюваних у замаху на Гандзюк.

 

У неділю під час спецоперації поліціянти затримали ще трьох громадян у справі нападу на херсонську громадську активістку, в.о. керівника апарату виконкому Херсонської міськради Катерину Гандзюк. Таким чином, у цьому кримінальному провадженні затримано вже п’ять осіб, яких підозрюють в організації та співучасті у скоєнні замаху на вбивство Катерини.

 

Про це повідомив у понеділок голова Національної поліції Сергій Князєв під час своєї поїздки на Львівщину.

 

"Зараз відносно п’ятьох чоловіків ведеться кримінальне розслідування. Матеріали щодо обрання запобіжного заходу відносно затриманих буде скеровано до суду", – повідомив Сергій Князєв.

 

Він додав, що більшість із затриманих брали участь в антитерористичній операції на сході України.

 

"Якщо громадянин, незважаючи на його героїчні вчинки в минулому, вчинив правопорушення, його буде притягнуто до кримінальної відповідальності на рівних правах", – підкреслив Князєв. 

 

Як повідомила "Українська правда", у понеділок заарештували на два місяці одного із затриманих, Віктора Горбунова. Це той чоловік, що його підозрювали у купівлі кислоти для нападу на Катерину Гандзюк.

 

 

Засідання проводили у закритому режимі за клопотанням захисту Горбунова.

 

"Попередні свідчення (Горбунова, – Z) містять відомості, що мають суттєве значення у становленні об’єктивної істини у цій кримінальній справі, розголошення яких у ЗМІ чи інший спосіб, за межами поняття таємниці слідства, можуть зашкодити встановленню всього кола осіб, які вчинили злочин", – пояснив адвокат підозрюваного.

 

Також ці свідчення, зі слів адвоката, "становлять небезпеку для життя та здоров’я, адже покази стосуються осіб, що вчинили замах на вбивство".

 

20.08.2018